Zoek jij een draagconsulent in de regio Tilburg? Ik ben er voor jou met Hart voor dragen.

FWCC

Mijn naam is Sanne Kerkhof, ik ben getrouwd met Thomas en mama van Nowi (2013) en Davi (2014) en Rune (2017).

Na mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik een tijd gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking. Door de veranderingen in de wet- en regelgeving kon ik mijn werk niet meer op een fijne manier uitvoeren, daarom nam ik ontslag. 

Totdat ik moeder werd heb ik sindsdien met veel plezier gewerkt op de studentenadministratie van een hogeschool. Daarna koos ik voor fulltime moederschap, een dankbare meer-dan-fulltime baan. 

Toen ik net zwanger was van Nowi, kochten wij een dure kinderwagen. Nowi leefde echter het liefst op mij en ook voor mij voelde dat veel fijner, maar ik wilde wel gewoon in beweging blijven en het huishouden en de boodschappen kunnen doen. Via een forum kwam ik in aanraking met de wereld van het dragen. Al snel kocht ik mijn eerste draagdoek en kon ik aan de slag. Nou ja, ik deed een dappere poging met een knuffelschaap en werd bijna wanhopig van de meters stof om mij heen. 

Na een tijdje kreeg ik er wat meer handigheid in en durfde ik te oefenen met Nowi. Wat waren we gelukkig. Ik kon gaan en staan waar ik wilde, en toch was ze altijd bij mij. 

We kregen veel positieve reacties. Mensen vinden zo'n draagdoek er prachtig uitzien 'maar wel zwaar en ingewikkeld.' En dat is nou juist het mooie: ergonomisch dragen is niet zwaar en vrij eenvoudig te leren.

Omdat veel mensen in mijn omgeving enthousiast werden, wilde ik hen graag leren dragen. Doordat ik het mezelf had geleerd, kon ik echter veel vragen niet beantwoorden en kon ik daarnaast lastig overbrengen hoe het werkt. 
Daarom besloot ik zelf de opleiding tot draagconsulent te volgen. Wat een openbaring! Achter alles wat ik - min of meer- deed, zat een logische reden, een medische achtergrond en een handige techniek. Wat had ik mezelf veel frustraties kunnen besparen als ik naar een opgeleide consulent was gegaan. 

Ben jij in gevecht met meters stof? Of wil je graag in één keer goed leren knopen? Kijk dan bij contact voor de mogelijkheden. 

En die kinderwagen? Ons gebruik daarvan is op vier handen te tellen...